Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı ince bulgur
- Bir miktar sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 5 yaprak marul
- 1 demet maydanoz
- 5 adet taze soğan
- 1 küçük salatalık
- 5 tane çeri domates
- 2 tane orta boy sivri biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
Kısır Tarifi Yapılışı
Karşınızda Müthiş Lezzetli bir kısır tarifi:) Öncelikle bulgurumuzu sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz. Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz. Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder