10 Mayıs 2017 Çarşamba

yumuşak poğaça

Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7-8 su bardağı un (Aldığı kadar)
  • 1 tane yumurta
  • Unu yavaş yavaş yoğururken ekleyiniz
İç malzemesi
  • Beyaz peynir
  • Taze kaşar
  • Maydanoz
  • Dere otu
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı

Mayamızı derin bir kabın içinde ılık suyla eritip şekerimizi ekliyoruz daha sonra yumurtamızı yağımızı ekleyip karıştırıyoruz tuzumuzu da ekleyip unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Kulak bebesi kıvamında ne sert nede yumuşak olacak şekilde yoğurup üzerine bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz. İçimizi hazırlayalım beklerken de 😊 hamurumuzun mayası geldiğinde ise elimizi azıcık yağlayp hamura şekil veriyoruz yapışmaması için yağladık az yağlanmış bir tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurtamızı sürüyoruz. İsteğinize göre susam yada çörek otu dökebilirsiniz 😊 Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder