10 Mayıs 2017 Çarşamba

ıspanaklı kek

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (1 bardak + 1/4 bardak)

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır.
  2. Diğer malzemeler de sırasıyla eklenir, çırpılır.
  3. En son püre halindeki ıspanak da ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  4. 170 derece fırında pişirilir.
  5. Piştikten sonra kekin kenarlarından bir parça ayırılıp soğuyunca ufalanır (kolay ufalamak için fırında biraz kurutabilirsiniz).
  6. Daha sonra kekin dilediğiniz şekilde arasına ve üzerine krema sürerek, ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile süsleyin.
Ispanaktan dolayı kek yeşil bir renk alıyor ve görenler fıstıklı kek zannediyor denemenizi tavsiye ederim.ıspanak kek ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder